Tiktok sayesinde ünlü olanlar

Tiktok uygulaması, kullanıcılarına kısa videolar çekme ve yayınlama şansı vermektedir. Genel olarak Z kuşağı tarafından çok fazla talep gördüğünü ifade edebiliriz. Bizler sizler için bu yazımızda Tiktok sayesinde ünlü olanlar listesi sunacağız. Liste içinde Türkler de yer almaktadır. Tiktok uygulaması ile ünlü olan kişiler daha sonrasında kariyerlerinde farklılıklar aramaktadır.

Tiktok uygulaması Çin teknoloji firması tarafından geliştirilmiştir. İki sene öne popüler olan karaoke uygulaması Musical.ly ile birleşti. Tiktok 2017 senesinde 800 milyon dolar karşılığında Musical. Ly yi sayın aldı. Bu yatırımın meyvesi çok kısa süre içinde alınmıştır.

Tiktok uygulaması günümüzde 1 milyardan fazla indirilmiş durumdadır. Amerika’da ise en çok tercih edilen IOS uygulaması konumundadır. Z kuşağı tarafından çok tercih edilmesi popüler olmasının en önemli nedenidir. Vine, Youtube ve diğer sosya medya hesapları gibi kendi ünlülerini yaratmak konusunda da son derece başarılıdır.

Tiktok uygulamasının Çin’de bilinen ismi Douyin’dir. Eylül 2016 tarihinde hayatımıza giriş yapmıştır. Sonrasında da kısa süre içinde geniş kitleler tarafından tercih edilen bir hale gelmiştir. Video oluşturma ve paylaşma yanında canlı yayın yapma seçenekleri de sunuyor. Aynı zamanda cringe video ve eğlenceli video seçenekleri ile dikkat çekiyor.

Tiktok ile ünlü olanlar

Tüm bu süreç Tiktok ile ünlü olmak mümkün müdür? Tiktok ile kimler ünlü oldu gibi soruları akıllara getirmektedir. Global anlamda, Türkiye’ye oranla Tiktok çok daha popülerdir. Bu nedenle ülkemizde Tiktok ile ünlü olan olsa bile, büyük star çıktı demek mümkün değildir.

  • Maverick Beker, popüler bir tiktoker ve dans videoları ile fenomen haline geldi. 18 yaşında olan Baker 10 milyondan fazla bir kitleye sahiptir. Aynı zamanda 6.3 milyon takipçisi vardır. Kardeşi ile müzik içerikleri oluşturmaktadır. Genel olarak baktığımız zaman Baker’ın tüm ailesi sosyal medya ile ünlü olmuştur. Kız kardeşi Lani ve Cash ile birlikte 26,2 milyon takipçisi varıdr.
  • Arisha Khan 16 yaşında Hintli bir genç kız. Tiktok hesabında dudak senkronizasyonu videoları ile fenomen haline geldi. Aynı zamanda Youtube üzerinden güzellik ve makyaj ile alakalı içerikler sunuyor.
  • Türkiye’de ise Tiktok ile ünlü olanlar dediğimiz zaman akıllara ilk olarak CZN Burak gelmektedir. Normal mesleği şef olan fenomen, paylaştığı yemek içerikli ve eğlenceli videolar ile dikkat çekmektedir. Genel olarak büyük bir kazanda pişirdiği yemeklerin videosunu çeker.

Tiktok sayesinde ünlü olanlar bu kişiler ile sınırlı değildir. Çok sayıda oyuncu, model, şarkıcı tiktok üzerinden yaşadığı popülerliği kullanmaktadır. Aynı zamanda ününü tiktok sayesinde arttıran kişiler de olduğunu ifade edebiliriz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir