En iyi sosyal medya uygulamaları

En iyi sosyal medya uygulamaları dediğimiz zaman herkesin aklına farklı uygulamalar ve siteler gelmektedir. Eski sosyal medya uygulamalarının günümüzde daha çok tercih edildiğini, yeni uygulamaların daha fazla rağbet gördüğünü ifade edebiliriz. Aynı zamanda insanların kişisel zevklerine göre tercih ettikleri ve etmedikleri uygulamalar vardır. Sizlere bu yazımızda global anlamda kabul gören ve çok büyük bir dijital Pazar olarak değerlendirebileceğimiz en iyi sosyal medya uygulamaları hakkında bilgiler vereceğiz.

En iyi sosyal medya siteleri nelerdir?

Facebook; İnternet ortamında en eski sosyal medya mecralarından biridir. Whatsapp ardından en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olarak geçer. 2014 senesinde Whatsapp’ı satın almıştır ve bu sayede en iyi anlık mesajlaşma uygulamasını bünyesine katmıştır. Facebook üzerinden anlık paylaşım yapabilir ve sayfa üzerinden ürün ve markanızın tanıtımı yapabilirsiniz. Video, metin, fotoğraf paylaşma gibi seçenekleri vardır. İlk kuruluş amacı daha çok anı biriktirmek olarak düşünülse de şu an için facebook ile yapılanların sınırı yoktur.

Twitter: Haber paylaşım platformu olarak bilinen Twitter, global olarak her insan fikrini paylaşabildiği bir ortam olması nedeniyle çok fazla tercih edilir. 280 karaktere sığan paylaşımlar yapabildiğiniz Twitter, mizah ve haber ana başlıklarında içerikleri ile insanların kalbinde taht kurmuştur. Aynı zamanda tanıdığımız, sevdiğimiz ya da merak ettiğimiz ünlü kişilerin paylaşımlarını takip ederek kendi magazin dünyasını oluşturmaktadır.

Linedln; Profesyoneller için tercih edilen bir sosyal medya ağıdır. Kariyerlerini ilerletmek ve network ağı kurmak için son derece profesyonel bir şekilde tasarlanmıştır. Profilinizi, iş deneyimlerinizi, eğitimlerinizi, ödüllerinizi ve bir çok detayı paylaşabileceğiniz bölümler vardır. Kullanıcılar, diğer profesyoneller ile bağlantı kurabilir, iş ilanları yayınlayabilir ve iş başvurusu yapabilir. Global olması nedeniyle üst düzey çalışanların uğrak adresidir.

Youtube; Günümüzün en geniş video içerik platformu olan Youtube, Google’dan sonra en büyük arama motoru konumundadır. Müzik içerikleri, video içerikleri, yeme vlogları ve daha bir çok video site içinde yer almaktadır. Aynı zamanda canlı yayın yapma imkanı sunarak kendi haber portalını da oluşturuyor diyebiliriz.

İnstagram; Sosyal medya dediğimiz zaman hepimizin aklına ilk olarak instagram gelir. Her ne kadar ilk başta sadece fotoğraf paylaşım platformu olarak düşünülse de günümüzde geldiği nokta etkisini ortaya koyar. Markalar için de önemli bir reklam alanıdır. Kendi fenomenlerini yaratabilmektedir. Bireysel ve kurumsal hesaplar için etkili bir sahadır.

Tiktok; Tİktok, son dönemin en sevilen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Aynı zamanda en iyi sosyal medya uygulamaları arasında yer aldığını söylemek doğru olur. Kısa video paylaşma imkanı verir. Videolar için küçük kurgular yapabilir, müzik ekleyebilirsiniz. Eğlenceli içerikler sunan bu site aynı zamanda bir çok tartışmaya da konu oluyor.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir