Instagram hikaye müzik ekleme nasıl yapılır ?

Instagram’da hikayeye ve gönderilere müzik ekleme özelliği birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Hikayelerini müzikler eşliğinde paylaşmak isteyen bir çok kullanıcı hazırladığı hikayeye dilediği müziği ekleyebiliyor.

Instagram hikayenize ve gönderilerinize müzik eklemek için şu adımları izlemeniz gerekecek

1. Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin.
2. Yeni bir hikaye oluşturmak için sol üst köşedeki kamera simgesine dokunun.
3. Bir fotoğraf veya video çekin ya da film rulonuzdan birini seçin.
4. Ekranın üst kısmındaki çıkartma simgesine dokunun.
5. Çıkartma listesinden “Müzik” seçeneğini seçin.
6. Listeden bir şarkı seçin veya belirli bir şarkıyı arayın.
7. Şarkının başlangıç ​​zamanını ve süresini gerektiği gibi ayarlayın.
8. Müziği hikayenize eklemek için “Bitti”ye dokunun.
9. Şarkının sesini ayarlamak için “Ses” kaydırıcısını da kullanabilirsiniz.
10. Hikayenizi oluşturmayı bitirdiğinizde, “Gönder”e dokunun ve göndermek için “Hikayeniz”i seçin.

Instagram hikayenize müzik eklemek için bazı ipuçları
“Müzik” etiketini kullanın: Instagram, hikayenize müzik eklemek için kullanabileceğiniz yerleşik bir müzik etiketine sahiptir. Ekranın üst kısmındaki çıkartma simgesine dokunmanız ve “Müzik” seçeneğini seçmeniz yeterlidir.

Popüler bir şarkı seçin: Instagram, hikayenizde kullanabileceğiniz popüler şarkılardan oluşan bir kitaplığa sahiptir. Bu şarkıların takipçileriniz tarafından tanınma olasılığı daha yüksektir ve bu da daha iyi bir dinleme deneyimi yaratmanıza yardımcı olabilir.

Ruh halinize uygun bir şarkı kullanın: Hikayenizin havasına uygun bir şarkı seçin. Mutlu veya iyimser bir hikaye yayınlıyorsanız, mutlu veya iyimser bir şarkı seçin. Daha ciddi veya içe dönük bir hikaye yayınlıyorsanız, o ruh halini yansıtan bir şarkı seçin.

Hikayenizin uzunluğuna uyan bir şarkı kullanın: Hikayenizin uzunluğuna uyan bir şarkı seçin. Hikayeniz kısaysa, daha kısa bir şarkı seçin. Hikayeniz daha uzunsa, daha uzun bir şarkı seçin.

Ses kaydırıcısını kullanın: Hikayenizdeki müziğin sesini ayarlamak için ses düzeyi kaydırıcısını kullanın. Bu, müzik ve sesinizin dengeli olmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Müzik ekleme yapamıyormusunuz ?
Müzik ekleme özelliğini kullanamıyorsanız ya da yukarıdaki işlemleri yaptığınız takdirde ilgili seçenek karşınıza çıkmıyorsa Instagram uygulamasını güncelleyiniz. Eski sürümlerde uygulama “Instagram müzik bulunduğunuz bölgede kullanılamıyor” uyarısı verebilir. Bu nedenle eski sürümü kullanan kişiler uygulamayı güncelleyerek müzik ekleme sistemine ulaşabilirler. Uygulamayı güncellemek içinse cep telefonunuzun uygulamalar bölümüne gidin ve buradan Instagram’ı seçerek uygulamayı güncellemeniz gerekmektedir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir