Sosyal Medya ve Gündemdeki Gelişmeler

‘Dünya küçüldü.’ sözünü doğrulayan olaylardan bir tanesi de nüfusun büyük bölümünün internet kullanıcısı olması ve bu yolla internete giren kişinin çok uzak mesafelerdeki hiç tanımadığı insanlar ile iletişim kurup ihtiyacına göre istişarede bulunmasıdır.

Çok geniş bir dünya olan internet, kullanıcılarına birçok hizmet sunmaktadır. Bu hizmetlerden bir tanesi de sosyal medyadır. Sosyal medya aracılığıyla insanlar hiç tanımadığı kişileri tanımaktadır. İnsan ilişkileri ön planda olan bireyler ise fenomen diye tabir edilen sosyal konumlara sahip olmakta ve bu kişiler büyük kitlelere öncülük edip onları kendi faaliyetleri doğrultusunda yönlendirmektedir.

Sosyal Medyanın Öne Çıkanları

Her alanda olduğu gibi sosyal medyada da bazı alanlar öne çıkmaktadır. Siyasi alanda tanınmış devlet büyükleri, müzik alanında tanınmış Türk müzik sanatçıları, spor alanında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi futbol takımları gündemdeki en çok izlenen ve takip edilen gündem haberleridir.

Gündem Haberleri

Dünyanın gündemi olan covid 19 ve etkileri Türkiye’de de 1. sıralardadır. Korona virüsün ortaya çıkmasından bu güne kadar geçen sürede ülkede ve dünya çapında vefat eden insanların sayısı yine gündem maddelerinin öne çıkanlarındandır. Korona virüs yasaklamalarının çok hafiflemesiyle birlikte konserler başlamış, okullar açılmış, spor müsabakaları yapılmıştır. Türkiye genelinde yapılan covid 19 aşı sayısı 100 milyonu geçmiş bulunmaktadır. Düşmesi beklenen vefat sayısı istenen seviyeye gelmemiştir. Bu da virüsün öldürücülüğü etkisinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir