Facebook hesabım çalındı nasıl alınır?

Facebook, sosyal medya uygulamaları arasında, bu yolun önünü açan en eski paylaşım sitelerinden biridir. Kimi zaman facebook kullanıcılar, kötü amaçlı yazımlara maruz kalarak sorunlar yaşayabilir. Facebook hesabım çalındı nasıl alınır sorusu bu noktada sorulmaktadır. Çalınan hesaplarınızı geri almak için sizlere önemli yöntemleri sunacağız.

Facebook her ne kadar geniş kitlelere erişme imkanı sunsa da beraberinde çok sayıda bünyesinde tehdit barındırmaktadır. Facebook hesaplarınız hacker’lar tarafından çalınabilir ve kişisel verilerinize erişebilir. Bu nedenle güçlü şifreleme ile önlem almak gerekir.

Sosyal medya hesaplarınızın güvenliği için ilk olarak şahsi hesaplarınıza sadece sizin giriş yapmanız gerekiyor. Facebook şifreniz kırıldı ya da başka birinin eline geçtiyse ilk olarak hesaplarınızı güvene almanız gerekiyor. Şifrelerinizi değiştirmeli ve yakın zamanda giriş hareketlerine bakabilirsiniz.

Facebook, hesap güvenliğine ve gizliliğe önem veren bir platformdur. Çalınan hesapları geri alma konusunda da sizlere büyük kolaylıklar sunar. Hesap oluşturma aşamasında, girmiş olduğunuz özel bilgileriniz sayesinde hesaplarınıza tekrar kavuşabilirsiniz. Fakat bundan önce, hesaplarınızın başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını anlamanız gerekmektedir. Eğer, aşağıda var olan durumları tespit ederseniz, hesap başkasının eline geçmiştir.

  • E-posta adresi ve şifre değişikliği
  • Doğum tarihi ve isim değişikliği
  • Tanımadığınız kişilere arkadaş isteği gönderilmesi
  • Haberiniz olmadan paylaşım yapılması ve mesaj gönderilmesi

Çalınan Facebook hesabı geri alma

Sizin dışında başkasının erişmemesi gereken sosyal medya hesaplarınız başka biri tarafından erişilebilir duruma geçerse bunu önlemek adına birkaç adım ile hesap kurtarma işlemi yapabilirsiniz.

  • Facebook/ Hacked bağlantısına giriş yapmalısınız.
  • Karşınıza çıkan sayfada hesabınızın geri alınması için gerekli olan seçeneği işaretleyebilirsiniz. Facebook hesabım çalındı diyenler bu sayfadan kolayca işlemlerini yapabilir.
  • Devam etmeniz halinde karşınıza yeni bir sayfa çıkar. Burada hangi adımları izlemeniz gerektiğini görmeniz mümkündür. Bu sayede şifrenizi değiştirebilir ve hesaplarınıza izinsiz girenleri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda güvenlik önlemleri düzenleme şansınız da vardır.
  • Sonrasında şifre yenilemeye yapabilirsiniz.
  • Özel bilgileri girdikten sonra, gönderilerinizi kontrol ederek hesabınızı güvene almanız mümkündür.

Facebook hesabım çalındı nasıl alırım sorusu merak edilen konular arasında yer almaktadır. Sosyal medya hesaplarının hepsinin çalınma riski vardır. Kullanıcının bu riski en aza indirgemek için zor bir şifre tercih etmesi ve tüm güvenlik önlemlerini kullanması gerekiyor. Eğer kurumsal bir hesap iseniz, güvenliğinizi üst düzey tutmanız gerekir.

Facebook, Türkiye’nin sosyal medya ile tanışmasına neden olan bir uygulamadır. Mark Zuckenberg tarafından kurulan uygulama günümüzde de milyonlarca insan tarafından tercih edilmektedir. Kurumsal ya da bireysel hesaplar oluşturma olanağı sağlar. İlk zamanlarda anı biriktirme uygulaması olarak tercih edilirken, günümüzde pazarlamanın önemli bir unsuru haline gelmiştir. Aynı zamanda günümüzün sosyal medya hesaplarının, facebook özelliklerini teker teker barındırdıklarını görebiliriz. Görsel, metin, video paylaşım ve mesajlaşma olanakları sunar.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir