Facebook unutulan şifre alma yöntemleri

Facebook şifresi unutma, herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Dünyada en çok tercih edilen sosyal ağlardan biri olan Facebook, o güncellemeleri ile, güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkartmayı başardı. Şifresini unutan, ya da hesap bilgilerini unutan kişilerin hesaplarına erişim yapmak için doğrulama adımlarını geçmesi gerekmektedir. Facebook unutulan şifre alma yöntemleri hakkında bu yazımızda sizlere bilgi aktarımı yapacağız.

Facebook üyelik için kullanıcılarından kayıt oluşturmasını ister. İsim, soy isim, adres, cep telefonu , e-posta adresi, şifre ve doğum tarihi bilgilerinin eklenmesi gerekiyor. Sonrasında da mail adresi ve ya cep telefonu numarası ile giriş yapabilirsiniz. Bunun yanında şifrenizi de girmeniz gerekmektedir. Eğer şifrenizi ya da diğer bilgilerinizi unutursanız, facebook hesap kurtarma adımlarını takip edebilirsiniz. Facebook, en üst düzey güvenlik önlemleri ile donatılmıştır. Bu nedenle kurtarma işlemleri esnasında ikili doğrulama kodlarından faydalanır. Doğrulama kodları alabileceğiniz cep telefonu numarası ve mail adresi hesapta kayıtlı olmalıdır.

Facebook hesaplarınıza giriş yapmak için yapmanız gereken kullanıcı adı, e-posta ya da numara bilgileri ve şifrenizi ilgili ekrana girmeniz gerekiyor. Sonrasında da giriş yap butonuna tıklayarak hesaplarınıza ulaşabilirsiniz. Bunlardan birini hatalı yazarsanız hesabınıza giriş yapmanız mümkün olmaz.

Eğer, şifreniz sistem üzerine kayıtlı ise, oturum aç butonu üzerinde hemen erişim yapabilirsiniz. Facebook şifremi unuttum seçeneği ile de şifrenizi yenilemeniz mümkün olur.

Facebook şifremi unuttum

Şifrenizi kayıt etmediyseniz ya da farklı bir nedenden dolayı hesaplarınıza erişim yapabiliyorsunuz, bu anlamda şifreni mi unuttun butonuna tıklayabilirsiniz. Bu sayede şifre yenileme işlemi yapmanız mümkün olmaktadır. Kodu almak için hesabınız ile bağlantılı olan e-posta erişimi olması gerekiyor.

  • Bilgilerinizi doğru olarak girmediyseniz şifreni mi unuttum yazısına tıklamanız ve sonrasında sıfırlama adımlarına başlamanız gerekiyor.
  • Şifre yenilemek için profil sahiplerine kod gönderilmesi işlemi yapılır. Kod cep telefonlarına ya da mail adresine gönderilir.
  • Girdiğiniz e-posta adresinize kod içeren mesaj gelir. Mailiniz üzerinden kontrol ederek kodu gir yazan kısma 6 haneli kodu girebilirsiniz.
  • Kodu girdikten sonra devam tuşuna basarak yeni bir şifre oluşturmanız mümkündür. Şifre en az 6 karakterden oluşmalıdır. Güvenli bir şifre tercih etmeniz halinde hesaplarınızın çalınma riski azalır. Aynı zamanda unutmayacağınız bir şifre olması gerekiyor.Hesabınıza kayıtlı olan kullanıcı adı, e-posta ya da cep telefonu bilgilerinin bir kısmını hatırlamıyor iseniz, Facebook’un hesap bul sayfası üzerinden profilinizi bulabilirsiniz.Facebook unutulan şifre alma yöntemleri hakkında sizlere bilgiler aktardık. Sosyal medya hesaplarınız ile alakalı şifre unutma durumu söz konusu olabilir. Şifrelerinizi unutmanız halinde telaşa kapılmamanız gerekiyor. basit birkaç üzerinden tekrar şifre oluşturmanız mümkündür. Aynı zamanda, facebook hesaplarınıza erişememeniz halinde iletişime geçebileceğin arkadaşları seç botunu üzerinden de hizmet veriyor.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir