İnstagram üzerinden satış nasıl yapılır?

Kişisel anıları paylaşmak için çok sık tercih edilen İnstagram uygulaması, aynı zamanda ürün tanıtımı ve satışı yapmak isteyen kişiler için de son derece geniş imkanı tanımaktadır. İnstagram üzerinden ürün satışı nasıl yapılır sorusu çok sık merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Her gün çok sayıda instagram üzerinde açılan mağazaları ve instagram butiklerini görüyoruz. Ev hanımlarının kendi yapmış oldukları pasta, el ilişi ürünler ve daha bir çok konsept ile ürün satışı yapan bireyler bulunmaktadır. Sizde ürün tasarlamak ya da hali hazırda var olan ürünleri satmak için instagram uygulamasın tercih edebilirsiniz.

Satış yapmak için uymanız gereken adımlar

İnstagram üzerinden satış yapmak için bazı konularda dikkatli olmalı ve profesyonel bir yol izlemeniz gerekiyor. Bunun için gerekli olan adımlar şu şekildedir;

  • İnstagram’da ürün satışı yapmak için ilk adımda ne satacağınıza karar vermemeniz gerekiyor. İnstagam kullanıcılarının ilgi alanlarını baz alarak ürün tercihi yapabilirsiniz. Bunun için uygulama üzerinde satılan ürünleri incelemek sizlere gerekli olan doneleri verir. Farklı ürünler her zaman daha fazla ilgi çekmektedir. Genel olarak baktığımız zaman moda ve güzellik kategorilerinde ürün satışlarının ağırlıklı olduğunu görebiliyoruz. Yeni bir ürün sunmanız halinde ürünlerin çok fazla ilgi çekici olması, daha fazla insan tarafından talep oluşmasına neden oluyor.
  • İnstagram’da başarı elde eden ve satış yapabilen mağazaları inceleyebilirsiniz. Ne sattıkları, nasıl satış yaptıklarına göz atın. Bu hesapların tercih ettiği stratejiler yerine yeni özel yöntemler geliştirebilirsiniz.
  • İnstagram üzerinden satış yapacağınız hesap ismini belirlerken müşterinin ilgisini çekecek bir şekilde oluşturmaya özen gösterin. Seçeceğiniz isim uzun olmasın ve anlaşılması kolay olun. Aynı zamanda ürünleriniz hakkında bilgi veren bir marka yaratmak, kullanıcıların ürünlerinize daha kolay ulaşmasını sağlar.
  • Satış için profesyonel sistemleri kullanmayı tercih edin. Bir çok butik güven verici yapısı ile satış sayınızı arttırma yolunda sizlere önemli katkı sağlar. Bir sayfa oluşturarak, ödeme sistemleri ve avantajlı kargo fiyatlarından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda bir çok siteye üyelik ücretsizdir. Sadece satışlar üzerinden komisyon alınmaktadır.
  • İnstagram hesabı oluşturma aşamasında profil fotoğrafınızı logo olarak oluşturmanız gerekiyor. Markanıza ait kendi logonuz olsun. Bunu profil fotoğrafı yapabilirsiniz.
  • İnstagram profilinizi düzenlerken mağazanız ile alakalı kısa bilgi veren bir açıklama yazısı mutlaka bulundurun. Aynı zamanda mail adresi ve telefon numarası da eklemek potansiyel müşterilerinizin size ulaşmasını daha kolay hale getirecektir. Hesap oluşturduktan sonra düzenli olarak paylaşım yapmanız gerekmektedir. Günlük olarak bir fotoğraf paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede takipçileriniz, çok fazla paylaşıma maruz kalmaz ve bundan rahatsız olmaz. Yaptığınız paylaşımların içerik kalitesi yüksek olmalıdır. Hikaye paylaşımı ile ürün tanıtımı da yapabilirsiniz. Ürün ile alakalı ödeme yöntemleri, kargolama ve diğer bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşmanız güven kazanmanıza neden olacaktır.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir