İnternet Dünyasında Sahtecilik Devri

Günümüzde oldukça önemli bir yere sahip olan internet ve sosyal medya da birçok içerik mevcuttur.

Bu içeriklerden kimisi yararlı kimisi zararlı olmakla birlikte hemen hemen her türlü içeriğe, konuya ulaşmak çok kolaydır ve neredeyse tüm insanlar sosyal medyayı takip etmektedir.

GELİR KAZANMA YOLUNDA YAPILAN SAHTE İÇERİKLER

Oldukça yaygınlaşan bir sistem haline gelerek insanların gelir kaynağı olmaya başlayan internet alemi ve sosyal medya görüldüğü kadar masum değildir. Artık birçok insan sahte, tıklama yemi, kurgu gibi alanları kullanarak içerik üreterek bu yollardan para kazanmaya çalışmaktadır.

Gerek çocuklar gerekse yetişkinler tarafından kullanılan internet ve sosyal medyada neyin zararlı ve neyin yararlı olduğunu kestirmek oldukça zor bir hale gelmiştir.

SANAL ALIŞVERİŞ YANILMASI

Sosyal medya üzerinden birtakım araştırmalar, alışverişler yapılırken çok dikkatli olmalı ve konu derinden araştırılarak ilgilenilen konu ile daha önce ilgilenmiş insanların görüş ve fikirlerinden yararlanıldıktan sonra hareket edilmelidir.

İLETİŞİM AĞINDA DOLANDIRICILIK

Bir diğer hususta sosyal medya üzerinden iletişim kurulması ve bağlantıya geçilmesi olmuştur.

Yine birçok insan sosyal medyayı ve interneti kullanarak sahte profiller, sahte bilgiler ve sohbetler ile birçok kişiyi dolandırmak ya da daha farklı zararlı yollara itmektedir.

Özellikle bu ve ileriki dönemlerde sosyal medya ve interneti çok dikkatli kullanmalı ve attığımız her adıma çok dikkat etmeliyiz. Yapacağımız herhangi bir durumu acele ile yapmaktan ziyade daha ağır ve güvenilir bir şekilde hareket ederek kendimizi sağlama alarak adımlar atabiliriz.

 

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir