Sosyal medya reklamcılığı nedir?

Sosyal medya, insanların odak noktası halinde gelen, hayatımızın önemli bir parçasıdır. İnsanların büyük bir kısmı hayatlarının çok önemli bir bölümünü bu dijital platformlar üzerinde geçirmektedir. Günlük rutinlerimizden biri haline gelmiş olması nedeniyle yararları ve zararları olduğu bilinmektedir. Yazımızda sizler için sosyal medya üzerinde yapılan reklamlara ve bu süreçlere değineceğiz.

Sosyal medya reklamlarının hayatımızda en etkin rolü, satın alma davranışları üzerindeki etkisidir. Satın alma psikolojisini etkileyen çok önemli faktörler, sosyal medya ile daha net bir şekilde açığa çıkmıştır. Rekabet ortamı sunan bu ağlar hem tüketici hem de satın alan kişiler için bilgi sahibi olunması gereken unsurlar tanır. İlk olarak sosyal medya reklamcılığının ne anlama geldiğini anlamak gerekir.

E-ticaret sektörü istediğiniz her şeye ulaşma noktasında bizlere yardımcı olur. Sosyal medya ise e-ticaret çarkının dönmesi için önemli bir unsurdur. Kurum ya da kişi bazlı düşünecek olursak, insanlar işlerini bu uygulama üzerinden duyurabilir. Hedef kitlelerine ulaşarak ürünlerini pazarlamak için gerekli olan alanı bulabilir. Sosyal medya reklamcılığı, sosyal medya platformları üzerinde yapılan bütün reklam faaliyetlerini kapsar.

Sosyal medyanın ulaştığı kitle sayısının devasa boyutlarda olması, onu iyi bir dijital Pazar haline döndürmektedir. Kurumların reklam için ayırdıkları bütçeleri çok iyi yönetme zorunlulukları vardır. Sosyal medyanın ucuz olması da tercih edilme noktasında önemlidir.

Sosyal medya reklam türleri

Facebook, en fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformlarından biridir. Öncelikle tıklanma üzerinden ücretlendirme yapmasının reklam bütçesi noktasında önemli avantajları vardır. İnstagram reklamları da bu noktada ikinci sırada yer alır. Geri dönüşlerin anlık olması, medyanın görsellik alanında oldukça parlak olması gibi avantajları vardır.

Twitter reklamları, linkedin reklamları, youtube reklamları gibi çeşitleri sıralamak mümkündür. Özellikle Youtube, görsel anlamda video içerikler sunduğu için etkileyicilik oranı çok daha yüksek olmaktadır. Çok sayıda farklı reklam modeli ile ürün tanıtımı en doğru şekilde yapılarak gerekli olan algı oluşturulabilir. Pek çok avantajı beraberinde içermesi, reklam verenlerin daha çok bu alanlara yönelmesine neden olmaktadır.

Twitter Reklam Verme Sayfası

https://ads.twitter.com/login

Facebook ve Instagram Reklam Verme Sayfası

https://business.facebook.com/

Google ve Android Platformları Reklamları Verme Sayfası

https://ads.google.com/intl/tr_tr/home/

Tiktok Reklam Verme Sayfası

https://ads.tiktok.com/

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir