Facebook hesabım çalındı mı?

Facebook hesabım çalındı mı sorusu, muhtemelen kişinin başına gelen sorun sonrasında araştırdığı konulardan biridir. Facebook veri ihlali yaşanması nedeniyle bu tarz merak konuları artmıştır. Kişilerin aklındaki soru Facebook hesabım çalındı mı ile alakalı merak ettiklerinizi  bu yazımızda bulabilirsiniz.

Son zamanlarda oluşan algı nedeniyle Facebook hesap sahiplerinin merak ettiği konulardan biri, uygulama ile alakalı olarak Facebook hangi verimizi çaldırdı ya da sattı olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde 533 milyon kullanıcının hesap bilgilerinin çalınması noktasında, bu tarz soruların bizim tarafımızdan sorulması son derece mümkündür.

Have I Been Pwned üzerinden hesabınızın çalınıp çalınmadığına dair kontrol yapabilirsiniz. Facebook en başta olmak üzere diğer sosyal medya platformları içinde kayıtlı numaranız üzerinden arama yapmanız söz konusudur. Aynı zamanda sahip olduğunuz tüm mail adresleri ile arama yapabilirsiniz. Site bu noktada sizlere bir sınır vermez.

Sosyal medya hesaplarınızın çalınmaması ya da çalınsa da herhangi bir sorun teşkil etmemesi için dikkat edilmesi gereken bazı dijital güvenlik önemleri vardır. İlk olarak güvenmediğiniz sosyal medya platformları üzerinde kişisel veri paylaşmamanız gerekir. Facebook her ne kadar güvenilir olsa da her daim veri çaldırma ihtimali olduğunu bilmek gerekir.

Facebook çalınmaması için ne yapmam gerekir?

Şifre belirleme aşaması bu süreçte son derece önemlidir. Benzersiz, bulunması zor bir şifre belirlemek gerekir. Her bir sosyal medya hesabınız için tercih ettiğini şifrenin farklı olması da önemlidir. Bunları akılda tutmak her ne kadar zor olsa, not almak burada işinize yarar. Şifre yönetici mobil uygulamalar da bu konuda sizlere yardımcı olur.

Facebook hesabım çalındı mı sorusu için sizlere bu şekilde yanıt verebiliriz. Sosyal medya konusunda bilgi almak ve bu bilgileri en doğru şekilde değerlendirmek için güncel içeriklerimiz ile sizlere yardımcı olmaya devam ediyoruz. Son zamanların en fazla tercih edilen platformları, dikkat çekici yönleri ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Güven veren sosyal medya mecralarını takip etmek adına sizlere yenilikçi bilgiler sunmaya devam ediyoruz.

Hesabınızın başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız aşağıdaki linkten bildirim yapınız.

https://tr-tr.facebook.com/hacked

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir