Instagram’da satış yapmak için bilinmesi gerekenler

İlk olarak Instagram piyasa çıktığı zaman markaların etkileşim almak ve bilinirliklerini arttırmak adına en uygun ortamdı. Etkileşim oranlarının çok yüksek olmasına karşın  bağlantı ekleme özelliği olmadığı için satış yapmak diğer uygulamalara oranda daha zordur.

Son zamanlarda Instagram ile alakalı gelişmelerin yaşanması, uygulama üzerinden reklam ve satış potansiyelinin artması noktasında önemli yenilikleri ortaya çıkardı. Şu anda müşteri çekmek ve onlar üzerinden satın alma davranışı algısı yaratmak adına en etkili platformdan biri olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Instagram üzerinde tek tek gönderilere bağlantı paylaşma seçeneği olmadığı için bazı markalar uygulamayı daha çok marka bilinirliği arttırma noktasında önemli bir mecra olarak görüyor. Satış konusunda da ise görmezden gelindiğine dair pek çok kanıt vardır. Bunun pazarlama noktasında büyük bir eksiklik olduğunu ifade edebiliriz.

Gönderilerde ürünleri etkiletme ve kullanıcıları direkt olarak adresinize götürme olanağı tanıyan reklam kampanyaları sayesinde, uygulamanın alışveriş odaklı olduğunu ifade etmek mümkündür. Keşfet bölümü üzerinde kullanıcılar, kendilerine hitap eden tamamen alışveriş odaklı gönderilerden oluşan bir feed’e göz atmalarına olanak sunan Mağaza sekmesi bulunmaktadır.

Instagram’da nasıl satış yapılır?

Instagram üzerinde satış yapmak için ve satış sayılarını arttırmak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunların bazıları alışveriş özelikleri içerir. Fakat fiziksel ürünler satmayan işletmeler için de işe yarar noktalar olduğunu söylemek gerekiyor.

En başta alış veriş odaklı gönderiler oluşturmanız gerekmektedir. Alışveriş yapılabilir gönderiler için Hikayeler oluşturmak sın derece önemlidir. Ürün etiketleme seçeneklerinin bir uzantısı olan Shopping Stickers, hikayeleri alışveriş edilebilir hale dönüştürmeniz için gerekli olan zemini sizlere sunar.

Satış yapmak için bio bölümünü doğru bir şekilde kullanmanız gerekir. Instagram profilinizde sadece 1 bağlantı var. Şu anda seçtiğiniz herhangi bir siteye trafik yönlendirmek için tek bir bağlantı kullanma şansına sahipsiniz. Bağlantının hedefi ana sayfanız veya potansiyel müşteri oluşturma sayfası seçmek güvenli olacaktır. Büyük indirimler ya da etkinlikleri tanıtıyorsanız, bağlantınızı geçici olarak değiştirebilirsiniz. Instagram üzerinde satış yapmak için profesyonel destek almak da önemli bir avantajdır.

Sosyal Medya Reklamcılığı konumuzu incelemenizi öneririz.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir