Sosyal medya fenomenleri ne kadar kazanıyor?

Sosyal medya, global anlamda insanların etkileşim içinde kalabildiği, bağlantı kurmanın en basit ve hızlı yoludur. Sadece sosyalleşme anlamında değil, pek çok alanda işe yarar yapısı olduğunu biliyoruz. Bilgi alışverişi, haberleşme, reklam ve tanıtım araçları arasında yer alan facebook, tiktok ve facebook gibi platformlar milyarlarca insana ev sahipliği yapmaktadır.

Sosyal medyada teknik olarak insanların içerik üretme, söz söyleme ve paylaşımda bulunma hakkı bulunuyor. Eğer doğru bir şekilde kullanılırsa çok etkili ve güçlü bir araç olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bu noktada da kendi içinde yeni gelir modellerinin oluştuğu, kendi kanaat önderlerini çıkardığını ifade edebiliriz. Sosyal medyada kanaat önderi pozisyonunda olan kişilere fenomen ismi verilmektedir.

Sosyal medya fenomenleri ne kadar kazanıyor sorusu da, bu alanda kariyer yapmak isteyen kişiler tarafından merak edilir. Net bir bilgiye ulaşmak zor olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni vergi konusu ve imaj kaygısıdır.

Dünyanın her yerinden insanların vazgeçilmez parçası olan sosyal medya, günümüz internet çağına yön vermektedir. İnternet üzerinde çok fazla bilgiye ulaşabiliriz. Fakat bu bilgilerin doğruluğunun ispatlanması basit değildir. Markalar, sosyal medya gücünün farkında olarak hareket eder. Bu nedenle reklam bütçelerinin çok büyük kısmını fenomenlere aktarır.

İyi bir takipçi kitlesine sahip olan ve düzenli paylaşım yapan fenomen kişilerin aylık gelirlerinin 20-30 bin TL olduğunu ifade edebiliriz. Fakat tabii ki milyonlarca takipçisi olan kişiler için bu rakamlar artış gösterebilir.

İnfluencer ekonomisi dünya genelinde 1 milyar dolar iken ülkemizde 35 Milyon TL civarındadır. En önemli markalar ile yapılan anlaşmalar buradan etkili bir noktada yer almaktadır. Özellikle ABD’de gelirlerin çok üst düzeyde olduğunu söylemek gerekir. Türkiye’de çok yüksek takipçisi yok ise, sosyal medya platformlarının ödediği paralar yetersiz olabilir.  Burada markalar ile yapılan işbirlikleri devreye girer.

Sosyal medya fenomeni olmak isteyen bir kişi için öncelik kazanç olmamalıdır. İlk süreçlerde kazanç elde etmek zorlayıcı olabilir. Bu nedenle kazanç elde edilmeyen bir dönem olduğunu bilmek ve sürece bu şekilde girmek önemlidir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir